Cultuur


Cultuur om te delen

In Drenthe kan iedereen meedoen aan en genieten van een bloeiend cultureel leven. Wij brengen mensen en organisaties samen. We zorgen voor duidelijke kaders en afspraken voor cultuurmakers. Ook moedigen wij slimme verbindingen aan met andere sectoren.  We vertellen de vele verhalen van het leven van gisteren, vandaag en morgen en maken het zichtbaar.

Uitgelicht

In 2023 was het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh voet op Drentse bodem zette. Het onbekende hoofdstuk in de geschiedenis van Van Gogh krijgt vanaf 2023 een gezicht in Drenthe. Waarom kwam hij naar Drenthe en wat inspireerde hem? Waar heeft hij geschilderd? Het verhaal van Van Gogh wordt zichtbaar en beleefbaar gemaakt met onder andere een grote tentoonstelling over Van Goghs Drentse periode, een nieuwe beleving in het Van Gogh Huis Drenthe, muziektheaterstukken, een fietsroute en tal van lokale initiatieven.

Kunstenaars, stichtingen, verenigingen en mensen die zich bezig met community art kunnen een bijdrage aanvragen voor het maken van een nieuw cultureel project. Bekijk de regeling hier.