Commissaris van de Koning - mevr. J. Klijnsma


Mevr. J. (Jetta) Klijnsma is commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Zij is voorzitter van Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten. De commissaris van de Koning bewaakt de kwaliteit van besluiten die het provinciebestuur neemt en bevordert de bestuurlijke kwaliteit en samenwerking in Drenthe.

Tip de commissaris!

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma maakt graag kennis met Drenthe en de Drenten. Graag bezoekt zij mensen, locaties en projecten die u als Drent belangrijk vindt. Heeft u hiervoor een goede tip?

Welk dorp en welke mensen moet zij bezoeken? Welk initiatief moet de commissaris echt zien? Waar bent ú trots op en wat wilt u heel graag delen met onze commissaris?

Grote en kleine suggesties zijn van harte welkom!

In gesprek met groep 8

Ben jij een groep 8-er of leerkracht uit Drenthe, Jetta Klijnsma komt graag een keer bij  jou in de klas om te praten over hoe Nederland wordt bestuurd, in vrijheid leven en zijn wie je wilt zijn. Stuur een mail naar post@drenthe.nl of neem contact op via (0592) 36 55 55.

Jaarverslag 2019 commissaris van de Koning Jetta Klijnsma

Jaarverslag

Het jaar 2020 is al volop begonnen. En hoe. Momenteel worden onze levens geregisseerd door het coronavirus. Ook in Drenthe staat de wereld op z’n kop. Om corona besmettingen te beperken, blijven we allemaal zo veel mogelijk thuis. Dat is soms best lastig en vraagt veel van ons allemaal. Nu merk je pas, hoe fijn het kan zijn om erop uit te gaan. In onze mooie provincie, of daarbuiten.

Hoe anders was dat vorig jaar. In 2019 heb ik ontzettend veel Drenten mogen spreken en leren kennen als commissaris van de Koning. Ik kwam op bekende én nieuwe plekken en genoot daar enorm van. Het was een prachtig jaar, waarvan de hoogtepunten zijn gebundeld in dit jaarverslag. Kijkt u met me mee?

Portefeuille

  • Voorzitter college van Gedeputeerde Staten (eigenstandige positie)
  • Coördinatie van beleid
  • Openbare orde en veiligheid
  • Rijkstaken
  • Kabinetszaken

Foto's werkbezoeken