Cultuur, sport en vrije tijd

Op deze pagina's vindt u alle informatie over onderwerpen op het gebied van cultuur, sport en vrije tijd.

Nieuws over cultuur, sport en vrije tijd

Investeringsagenda

geld_groot

Met de investeringsagenda wil het college een veelvoud van middelen van derden verkrijgen voor toekomstgerichte investeringen in Drenthe.

Into Nature

Into Nature klein

Van 2 juli tot 18 september vindt Into Nature plaats in Drenthe. Dit is een kunstexpeditie in de rijke Drentse natuur met een route van ruim 40 kilometer, 35 werken van 35 verschillende kunstenaars, verdeeld over 17 locaties.

Het Pauperparadijs

Het Pauperparadijs

In de zomer 2016 staat in Veenhuizen een grote locatievoorstelling gepland. De titel van deze muziektheaterproductie luidt Het Pauperparadijs. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen.

Erfgoedverkenning Drenthe

Erfgoedverkenning-kl

In opdracht van de provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten heeft Bureau SteenhuisMeurs de ‘Erfgoedverkenning Drenthe’ opgesteld.

Grote Culturele Prijs van Drenthe

culturele_prijzen_drenthe-220

De provincie Drenthe reikt al sinds 1955 de Grote Culturele Prijs van Drenthe uit. Dit is de belangrijkste oeuvreprijs voor een persoon of instelling die bijzondere verdiensten op cultureel gebied heeft geleverd in Drenthe.

Cultuurnota 2017-2020

cultuurnota

Het college van gedeputeerde staten heeft de Cultuurnota 'De verbeelding van Drenthe’ vastgesteld. Hierin staat wat de provincie in de periode 2017-2020 met haar cultuurbeleid wil bereiken.

Bezoek de website van de Koloniën van Weldadigheid!

kolonien220

Bent u benieuwd naar de volgende stap van het nominatieproces richting de UNESCO Werelderfgoedstatus? Of wilt u nog een keer nalezen wat de Koloniën van Weldadigheid uniek maakt? Bezoek dan de website.