Recreatie en toerisme


Toerisme, recreatie en sport zijn van grote waarde voor de inwoners van Drenthe. Het draagt bij aan geluk, welzijn en gezondheid en is daarnaast maatschappelijk en economisch van belang. De afgelopen jaren heeft de provincie met o.a. het programma ‘Vrijetijdseconomie en fietsen’, Op Fietse en de Investeringsagenda’s extra ingezet op de thema’s sport, toerisme en recreatie. Het is van belang dat de sector gezond en sterk blijft. We werken hieraan met ondernemers, brancheorganisaties, het Recreatieschap Drenthe, Marketing Drenthe en andere betrokkenen.

Uitgelicht

In 1883 vertrekt Vincent van Gogh naar Drenthe. Voor een drietal maanden. Hij hoopt hier rust en inspiratie te vinden en is onder de indruk van het Drenthe dat hij leert kennen.  Treed in de voetsporen van Van Gogh en ontdek hoe "onuitsprekelijk mooi" het hier nog steeds is. Want die oneindige natuur en die oeroude landschappen, die vind je hier nog altijd.

Op de VAM-berg vind je een fietsparcours met drie klimroutes en een afdaling, 10 kilometer aan uitdagende mountainbikeroutes, 2 kilometer aan wandelpaden en onderlangs een ruiterroute van 4 kilometer. Op de top bij de Blinkerd (informatiecentrum) kun je even tot rust komen en heb je uitzicht over het prachtige Drentse landschap.

Recreatieschap Drenthe ontwikkelt, realiseert en onderhoudt wandelknooppuntennetwerken door heel Drenthe. Met deze netwerken maken we het voor de wandelaar op een eenvoudige wijze mogelijk zelf een kortere of langere wandelroute op maat uit te stippelen. Het netwerk leidt de wandelaar bovendien langs de minder bekende maar schitterende plekjes van Drenthe.