Kunsten


Podiumkunsten

De provincie Drenthe initieert en ondersteunt succesvolle podiumuitvoeringen voor een breed publiek, onder andere met meerjarige subsidies voor diverse gezelschappen. Jeugdtheater en locatietheater over aansprekende Drentse thema’s hebben onze bijzondere aandacht. Ook de toenemende dynamiek in enkele steden in het zuiden van Drenthe geven wij een steun in de rug.

Festivals en locatietheater

Wij geven meerjarige steun aan een toegenomen aantal festivals van provinciaal belang. Locatietheater kan rekenen op ondersteuning van één grote en enkele kleinere producties per jaar. Inhoudelijk sluiten wij zo veel mogelijk aan op thema’s die voor Drenthe van belang zijn.

Beeldende Kunst

Beeldende kunst kan een waardevolle aanvulling zijn in het landschap en de openbare ruimte. Wij richten onze steun enerzijds op manifestaties met (tijdelijke) kunstwerken in het landschap met een groot nationaal en internationaal bereik. Daarnaast komt een beperkt aantal permanente kunstwerken in de openbare ruimte van uitzonderlijke kwaliteit en met een grote aantrekkingskracht in aanmerking voor ondersteuning.