Levendig en sociaal


Een zorgzame samenleving, een bruisend cultureel en sportief aanbod

Visie en grondhouding

  • Wij geloven in de kracht van onze inwoners en de Drentse gemeenschap, in naoberschap. Daarom investeren wij in samenleven en saamhorigheid.
  • Daarbij horen voorzieningen en evenementen die mensen bij elkaar brengen, passend bij de Drentse schaal en identiteit.
  • Onze rol is onderzoekend, stimulerend, adviserend en verbindend. Waar nodig springen we bij met kennis, faciliteiten, capaciteit of middelen om initiatieven mogelijk te maken.

Sociaal

Inwoners van Drenthe zijn over het algemeen tevreden met hun leven. Maar dat geldt niet voor alle inwoners. In bepaalde delen van Drenthe hebben inwoners een aanmerkelijk kortere levensduur en minder jaren in gezondheid. Lezen en schrijven, een opleiding afmaken, werk vinden; het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Cultuur

Cultuur verbindt ons met anderen, trekt bezoekers, inwoners en bedrijven. Het brengt levendigheid en maakt ons bewust van onze eigen identiteit en verscheidenheid. Voor de Drentse economie brengt het impulsen. Onze ambitie is een laagdrempelig cultuuraanbod voor een breed publiek. Interessant voor zowel aanstormend talent als ervaren cultuurmakers, jong en oud, professionals en amateurs. Iedereen die dat wil kan actief of passief meedoen.

Sport

Drenthe nodigt uit tot (top)sport voor elke doelgroep! Ons landschap biedt alle ruimte voor bewegen en buitensporten. Samen wandelen, fietsen en paardrijden; mensen ontmoeten elkaar in sportieve sfeer. Ook voor gezond opgroeien en ouder worden is sporten een belangrijke factor. We zetten ons in voor een goede basis voor een leven lang bewegen.

De grote opgaven van deze tijd vragen om ongelijk te investeren in gelijke kansen voor elke Drent. Dat gaan wij doen!

Yvonne Turenhout, PvdA