Verkeersplein Gieten


De provincie Drenthe wil de verkeersveiligheid vergroten, de doorstroming verbeteren en de openbaar vervoerverbinding optimaliseren op de N34 tussen de A28 (De Punt) en de N381 (Emmen). Hiervoor doen we onderzoek naar het gedeeltelijk verdubbelen van de N34. Het verbeteren van de doorstroming bij het verkeersplein Gieten is een belangrijk onderdeel van dit project.

Startbijeenkomst Gieten

Ongeveer negentig mensen hebben één van de twee startbijeenkomsten over het verkeersplein bijgewoond op 24 april 2019 in het gemeentehuis in Gieten.

Belangstellenden konden zich tijdens de bijeenkomst laten informeren over het proces en de planning van het onderzoek naar de gedeeltelijke verdubbeling van de N34. Ook werd meer verteld over een verkeersonderzoek waar we nu mee bezig zijn. Voor en na de uitleg was er de gelegenheid om met medewerkers van de provincie in gesprek te gaan.

Bekijk hier de presentatie (pdf, 1.6 MB).

Focusgroep Gieten

Het aanleggen van een nieuw verkeersplein Gieten is complex. We willen een ontwerp dat zo goed mogelijk rekening houdt met bewoners, bedrijven, het verkeer en het openbaar vervoer. Daar hebben we hulp bij nodig. We willen weten welke knelpunten bewoners ervaren, welke kwaliteiten het gebied kent en welke kansen er zijn. Daarom hebben we een oproep gedaan met daarin de vraag of mensen met ons mee willen denken in een Focusgroep. Tijdens twee sessies met de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze dachten de deelnemers mee over de plannen voor het verkeersplein. De uitkomsten van de sessies koppelen we weer terug tijdens een informatiebijeenkomst.

Er zitten ongeveer twintig deelnemers in de Focusgroep. De bijeenkomsten waren op 4 juni en 4 juli 2019.

Meer informatie

Heeft u vraag over de gedeeltelijke verdubbeling, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Ina de Lange via (0592) 36 55 55 of n34@drenthe.nl.


Zie ook

Download hieronder de presentatie van 24 april 2019.

In gesprek met omgeving

Meedenken met oplossingen voor verkeersplein Gieten