N34


De N34, ook wel bekend als de Hunebed Highway, is een provinciale weg in het beheer van de provincies Drenthe en Overijssel. De N34 is één van de oudste en belangrijkste verkeersaders in Drenthe. De weg is ruim 75 km lang en vormt een noord-zuidroute vanaf de A28 bij De Punt via onder andere Zuidlaren, Gieten, Borger, Emmen en Coevorden naar Ommen. Bij het verkeersplein Gieten kruist de N34 de rijksweg N33. Bij het knooppunt Holsloot kruist de N34 de rijksweg A37.

Aanpak verkeersplein Gieten en N34 tussen Annen en Gasselte

De N34 is een drukke weg waar regelmatig (zware) ongevallen plaatsvinden. Bij verkeersplein Gieten staat het verkeer vaak vast in de ochtend- en avondspits. Om tot goede oplossingen te komen doen we onderzoek naar een aantal verkeersmaatregelen tussen Annen en Gasselte en het verkeersplein Gieten. Lees verder welke verkeersoplossingen we onderzoeken en hoe belanghebbenden kunnen meedenken,

Vlotter en veiliger over de N34

De afgelopen jaren is de N34 stap voor stap veiliger gemaakt. Het traject tussen de Frieslandroute (N381) en Coevorden-Noord is verdubbeld, de weg is opnieuw ingericht (breder wegvak, nieuwe ribbelmarkering en groene middenstreep) en er zijn 9 kruisingen ‘ongelijksvloers’ aangelegd (waaronder  Borger, Gasselte, Gieten, Drouwen, Exloo en Klijndijk). Ook voor fietsers en wandelaars zijn tunnels en paden aangelegd. Voor reizigers in het openbaar vervoer is een goede (bus)verbinding gekomen met de komst van de OV-Hubs bij Gieten en Borger.