DUMAVA gaat op 3 juni weer open

Gepubliceerd op 29 februari 2024

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) gaat opnieuw open. De aanvraag kan ingediend worden vanaf 3 juni 2024. Het subsidieplafond is vastgesteld op € 237,5 miljoen. Daarnaast wordt er eind april door het demissionaire kabinet besloten of de subsidie wordt verhoogd met € 150 miljoen. Daarmee hopen ze dat loting niet nodig is.

Wijziging in de regeling 3e tranche

De regeling is gewijzigd om maatschappelijk vastgoed sneller en efficiënter te verduurzamen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Het wordt financieel aantrekkelijker om grotere duurzaamheidsstappen te maken.
  • Meer aanvragers kunnen subsidie ontvangen, omdat het maximale subsidiebedrag per aanvrager verlaagd is naar € 1,5 miljoen.
  • 70% van het totale budget is bestemd voor integrale renovaties.
  • De officiële maatregelenlijst is aangepast. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om te investeren in energieopslag en de voorwaarden voor PV-panelen zijn aangescherpt. Je vindt de laatste maatregelenlijst hier: Maatregelenlijst-DUMAVA-2024.pdf (rvo.nl)

Webinar 21 maart 2024

Op 21 maart organiseert RVO een webinar om te informeren over het aanvraagproces. Aanmelden kan via deze link: Webinar Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) (rvo.nl)

Tip: wil je op 3 juni DUMAVA aanvragen? Zet dan alvast de conceptaanvraag klaar. Dat kan vanaf 20 mei al in Mijn RVO. Dan hoef je het op 3 juni alleen nog maar in te dienen.

Meer informatie over DUMAVA