Vereniging Restauratie Noord


Wat doen de Stichting Restauratie Opleidingsprojecten Noord-Nederland (ROP-Noord), de Coöperatie Restauratie Noord, de Vereniging Restauratie Noord (VRN)?

ROP is de ‘opleidingenpoot’ van de Coöperatie Restauratie Noord. Primair worden er stage- en werkervaringsplekken van uitvoerende partijen gekoppeld aan leerlingen. Verder worden er generieke en maatwerk cursussen georganiseerd om het vakmanschap over te dragen en in stand te houden.

VRN is de Vereniging van all-round bouwkundig aannemers in de Provincies Drenthe, Fryslan, Groningen en de kop van Overijssel. Deze aannemers zijn veelal aangesloten bij het Kennis+Kunde register van de Stichting Certificering Restauratie.

ROP en VRN hebben de Cooperatie opgericht om de krachten vanuit het werkveld te bundelen. Zo zijn ook eigenaren, adviseurs en kleinere uitvoerende partijen toegetreden. Grootste zorg is de continuiteit van het vakmanschap. Door bijeenkomsten en opleidingen wordt kennis overgedragen en geborgd en tevens wordt kennis over de nieuwste ontwikkelingen gedeeld.