Groot onderhoud tussen Norg en Roden (N373)


In oktober 2023 heeft de weg N373 tussen Norg en Roden een nieuwe laag asfalt gekregen. Dit gebeurt eens in de 15 jaar tijdens 'groot onderhoud'. Er komen nog gekleurde attentievlakken op de weg om weggebruikers te laten zien dat er een afslag nadert.

De gekleurde vlakken zouden ook in oktober gemarkeerd worden op de weg. Dit is vanwege de grote hoeveelheid neerslag helaas niet gelukt. Het wegdek moet hiervoor droog zijn en de temperatuur en het dauwpunt spelen ook een belangrijke rol.

Omdat het weer onzeker is, deze tijd van het jaar, gaan we de werkzaamheden verplaatsen naar volgend jaar. Een deel van de grasbetontegels aan de zijkant van de weg om de berm te verstevigen, worden dan ook aangebracht. Dit betekent dat de weg opnieuw tijdelijk afgesloten zal worden. Zodra meer bekend is over wanneer deze werkzaamheden plaats gaan vinden, informeren we bewoners hierover.

Fietsoversteken

De aansluiting van de N373 op Roderesch is aangepast, zodat de fietsoversteek beter opvalt voor verkeer. Ook de fietsoversteek in de bebouwde kom van Langelo (zijde Norg) is verbeterd.

Bekijk de rubriek ‘Vraag-en antwoord’ voor meer informatie.