Groot onderhoud tussen Norg en Roden (N373)


Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 3 november 2023 werkt de provincie Drenthe aan de N373, tussen Norg en Roden. Er komt nieuw asfalt en er worden maatregelen genomen om de weg veiliger te maken. De N373 is tijdens de werkzaamheden op dit traject gesloten, doorgaand verkeer wordt omgeleid. Het verkeer moet in deze periode rekening houden met een langere reistijd.

Naast nieuw asfalt, krijgt de N373 ook zogenaamde grasbetontegels aan de zijkant van de weg om de berm te verstevigen. Ook passen we de beplanting naast de weg aan. Zwakke bomen worden weggehaald en we planten daar nieuwe bomen. Hiermee versterken we de karakteristieke laanbeplanting. Ook worden de drempels in de weg vervangen door gekleurde wegvlakken.

De aansluiting van de N373 op Roderesch passen we aan, zodat de fietsoversteek beter opvalt voor verkeer. Ook de fietsoversteek in de bebouwde kom van Langelo (zijde Norg) passen we aan.

Omleidingsroute

Het verkeer dient in deze periode rekening te houden met een langere reistijd. Bekijk het kaartje (pdf, 1.3 MB) voor de omleidingsroute.

Bekijk de rubriek ‘Vraag-en antwoord’ voor meer informatie.