Fietstunnel Peizerwold


Provincie Drenthe legt in de N372 ter hoogte van de Brunlaan de fietstunnel Peizerwold aan om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten.

Sinds maart 2019 vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor de aanleg van de fietstunnel. Tot medio mei worden er kabels en leidingen verlegd. Daarna starten de grondwerkzaamheden voor de aanleg van de fietstunnel en worden de betonelementen geplaatst. Naar verwachting duren de werkzaamheden aan de fietstunnel tot eind augustus 2019. Dit is echter afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en de weersomstandigheden.


Groningerweg (N372) van 24 mei tot en met 27 mei afgesloten

De Groningerweg (N372) is van vrijdagmiddag 24 mei 12.00 uur tot en met maandagochtend 27 mei 06.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Brunlaan/ Zanddijk. In dit weekend plaatst  aannemer KWS de betonelementen voor de fietstunnel en worden grondwerkzaamheden uitgevoerd.

Tijdens de weekendafsluiting wordt het gemotoriseerde verkeer omgeleid en rijden de lijnbussen van Qbuzz een aangepaste route (download onderaan het bericht het kaartje met de omleidingsroutes). Het fietsverkeer wordt tijdens de weekendafsluiting via een rijplatenbaan langs de werkzaamheden geleid. Dit wordt aangegeven met borden. Voor het landbouwverkeer is geen omleidingsroute ingesteld.

Omleiding N372_aanleg fietstunnel Peizerwold (pdf, 1.4 MB)