Nieuw informatiecentrum Holtingerveld


Op een prachtige locatie bij de toegangspoort Holtingerveld is hard gewerkt om een interactief informatiecentrum, horecagelegenheid, toiletten, sanitair en een natuurspeeltuin te realiseren. Iedereen kan nu de prachtige natuur rond de Havelterberg nog beter en langer beleven.

Interactief informatiecentrum
Het transparante paviljoen van voornamelijk glas, hout en staal is volledig duurzaam en circulair. Dit paviljoen huisvest oa de TIP Havelte (Toeristisch Informatie Punt) waar de bezoeker terecht kan voor alle vragen over o.a. recreatie en historie. Ook is er een permanente belevingsexpositie over het ontstaan, de geschiedenis en de natuur van het Holtingerveld: ‘Oerlandschap gekneed door ijs en oorlog’.

Horeca op een unieke locatie
Op deze bijzondere plek kunnen bezoekers na een wandeling, trail of MTB-tocht door het oerlandschap terecht voor een kop verse koffie, chocolademelk, glühwein of juist een verfrissend drankje. Voor kinderen is er een natuurspeelplaats aangelegd.

Beleefroute
De nieuwe beleefroute vertelt wandelaars op een theatrale manier over de historie van het Holtingerveld. Deze route van 5 kilometer begint en eindigt bij het informatiecentrum.

Publiekstrekker
De realisatie van deze nieuwe faciliteiten in het Holtingerveld markeert 10 jaar werk om het Holtingerveld aantrekkelijker te maken voor bezoekers en toeristen. Eerder al verrees een schaapskooi en werd ruime parkeergelegenheid aangelegd. Ook is gewerkt aan de routes in het gebied, een betere verwijzing naar het Holtingerveld en kwam er een MTB-wasplaats voor fietsen en paarden. Het informatiecentrum vormt het slotstuk van het project, dat met de opening vanuit initiatiefnemers Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld en Staatsbosbeheer wordt overgedragen aan Toeristisch Informatie Punt Westerveld. De TIP neemt het voortouw om, samen met ondernemers in de regio, meer publiek naar het Holtingerveld te trekken.

Holtingerveld