Besparen op energie? Neem isolatiemaatregelen met de Energiebespaarlening Drenthe


Wil jij jouw huis verduurzamen door energiebesparende maatregelen te nemen, maar weet je niet hoe je dat moet betalen? Met de Energiebespaarlening Drenthe van het Warmtefonds kun je sneller beginnen met besparen.

De provincie Drenthe heeft financieel bijgedragen aan de Energiebespaarlening Drenthe. Daarom is er een extra korting van minimaal 1% voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe. De hoogte van de rente hangt af van de looptijd.

De voordelen van energiebesparende maatregelen

Lagere energielasten

Als je maatregelen neemt, zoals vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie, gebruik je minder energie. Daardoor worden je maandlasten ook lager.

Meer wooncomfort

Door isolerende maatregelen is het minder tochtig in huis en blijft je woning langer warm in de winter. En juist koel in de zomer, omdat de warmte minder goed binnenkomt. Comfort in alle seizoenen.

Bijdrage energietransitie

Je draagt bij aan de energietransitie en bovendien stoot je minder CO₂ uit.

Waarom kies je de Energiebespaarlening Drenthe?

Kies uit 20 maatregelen

Je kunt meer dan 20 verschillende energiebesparende maatregelen financieren.

Rentekorting van minimaal 1%

Door een bijdrage van de Provincie Drenthe krijg je als Drentse woningeigenaar of als VvE rentekorting (vanaf 1,0%) bovenop de toch al lage rente voor de Energiebespaarlening Drenthe.

Er komen geen extra kosten bij

Je betaalt alleen de lening. Er zijn dus geen afsluitkosten of bijkomende kosten. Daarnaast is het Nationaal Warmtefonds transparant over de maandlasten.

Over het Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van huizen en gebouwen van eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars en scholen. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) en opereert in opdracht van de Rijksoverheid.