Natuurvriendelijk isoleren


Isoleren is de eerste stap naar verduurzaming. Het verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort. Maar wist u dat door het isoleren van woningen regelmatig vogels of vleermuizen verstoord of gedood worden? Soorten die we in steden en dorpen hard nodig hebben maar nu steeds zeldzamer worden.

Vanuit de Omgevingswet is het noodzakelijk dit te voorkomen. Met natuurvriendelijk isoleren gaat verduurzaming hand in hand met de bescherming van soorten. Door natuurvriendelijk te werken, krijgen vogels of vleermuizen de kans om weg te vliegen vóórdat er wordt geïsoleerd. Het isolatiebedrijf zorgt dat er voldoende verblijfplaatsen voor de dieren overblijven. Deze worden zoveel mogelijk onzichtbaar in de spouw weggewerkt. De isolatiebedrijven maken ook de verplichte melding bij de provincie. Bewoners hoeven zelf verder niets te doen.

Meer info over

Meer info voor

Contact

Heeft u vragen over natuurvriendelijk isoleren of bent u geïnteresseerd in een (pre)-soortenmanagementplan? Neem dan contact met ons op. Dat kan via vth@drenthe.nl of telefonisch via (0592) 36 55 55.