Energietransitie in Drenthe


Energie besparen in Drenthe

Energie besparen in je woning: weet jij al hoe? Op deze pagina vind je allerlei informatie over kleine energiebesparingsmaatregelen, grote energiebesparingsmaatregelen, hoe je dit kunt betalen en nog meer informatie.

Deze pagina biedt algemene informatie waar iedere inwoner van Drenthe iets aan kan hebben.

Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met het Drents Energieloket. Zij zijn er voor onafhankelijke informatie en gratis advies. Ook kun je het Drents Energieloket vragen om een energiecoach bij jou thuis te laten komen. Ga naar de website van het Drents Energieloket.

Zelf maatregelen nemen? Hoeft niet ingewikkeld te zijn. Diana doet het voor

Energiebesparingscampagne Gewoon zo! Drenthe

In Drenthe maken we het niet moeilijker dan het is, we doen het gewoon zo! Met de energiebesparingscampagne Gewoon zo! wordt de energietransitie behapbaar gemaakt voor iedereen. Ons doel, Drenthe energieneutraal in 2040, behalen we alleen samen. Daarom vind je op de Gewoon zo! website tips van ons én andere Drenten om jou te helpen bij energiebesparing in en rondom huis.

Met de Gewoon zo! Campagne stimuleren we Drenten om hun huis minder te verwarmen en minder warm water te gebruiken en/of eenmalige energiebesparende maatregelen te nemen zoals het huis isoleren. Dit doen we door middel van duidelijke informatie en praktische tips, gericht op verschillende doelgroepen binnen de provincie. De Gewoon zo! campagne loopt tot en met 2023.

Hoe kun je energie besparen in jouw woning? Bekijk de uitzending!

Vragen en antwoorden in deze uitzending