Op Fietse


Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek. De fiets is belangrijk voor Drenthe. Om zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen, van toeristen tot scholieren, heeft de provincie het programma Op Fietse in het leven geroepen.

De ambitie is om in 2020 de gezondste fietsprovincie van Nederland te zijn, waar we me fietsen ‘beweging’ realiseren en meer bestedingen en werkgelegenheid creëren. Binnen Op Fietse wordt gewerkt aan deze ambitie. Onder andere vanuit de projecten Op Fietse naar school en Op Fietse naar werk, die samen met andere organisaties in Drenthe worden uitgevoerd. Daarnaast stimuleert en subsidieert Op Fietse ook diverse projecten en evenementen in Drenthe.

Meer informatie over Op fietse is te vinden op www.opfietseindrenthe.nl

Wielrenners


Fietsen op de VAM-berg

De VAM-berg is dé berg van Drenthe! Sinds 19 oktober 2018 is deze berg open voor iedereen en kan iedereen de VAM-berg bedwingen. Of het nou op de racefiets, mountainbike, handbike of lopend is.

Dak van Drenthe

Om het openbare en recreatieve gedeelte op de VAM-berg af te schermen van het gedeelte waar afvalverwerker Attero de komende jaren nog afval mag stort wordt het zogeheten Dak van Drenthe aangelegd.