Gedeputeerde in beeld: Willemien Meeuwissen


Wie zijn de gedeputeerden van Drenthe en waar houden zij zich mee bezig? Gedeputeerde Willemien Meeuwissen stelt zich voor.

Waarom dit attribuut?

Ik hou van koken en van tuinieren. Twee hobby’s die samenkomen in de keuken. Hoe mooi is het om je eigen verbouwde groenten te verwerken in een lekkere soep of hartige taart? En dan een uitgebreid diner voorbereiden om samen met dierbaren van te genieten. Het liefst natuurlijk aan een lange tafel in de tuin. Als gedeputeerde heb ik een heel volle agenda met veel overleggen en (bedrijfs)bezoeken. Juist daarom is het fijn om ook met meer aardse zaken bezig te zijn.

Waar ga je je de komende periode hard voor maken?

Ik zet me in voor de toekomst van Drenthe! Door bedrijven te helpen met innoveren, zodat er volop gewerkt kan worden aan nieuwe oplossingen voor de vraagstukken van deze tijd. Ook wil ik ons MKB ondersteunen, omdat zij een belangrijke rol hebben in onze samenleving. Zij zorgen voor banen maar ook voor leefbaarheid in de stad en op het platteland. Recreatie en toerisme is van groot belang voor Drenthe en ik help graag bij het verder uitbouwen ervan. Denk daarbij ook aan het mogelijk maken van evenementen. Daarnaast maak ik me hard voor het beschermen van de hoeveelheid en de kwaliteit van ons blauwe goud: het Drentse (drink)water.


Over Willemien Meeuwissen

Samen met mijn man woon ik in Assen. Onze drie dochters zijn uitgevlogen en werken of studeren elders in het Noorden. In het weekend ben ik vaak te vinden in de tuin of de keuken. Maar ook houd ik er van een stad, theater of museum te bezoeken. Ik geniet er bovendien van om gezellig samen te eten, met vrienden en familie.