Fietstracé Assen nadert eindstreep


De eindstreep voor het voltooien van het laatste deel van het fietspad in Assen is in zicht. Er wordt hard gewerkt aan de laatste meters van de doorfietsroute tussen de Europaweg en de sluis aan de Havenkade. Een groot deel van het beton is al aangebracht en ook de verlichting langs het fietspad is geplaatst.  
Door het natte (najaars)weer en de vorst duurt het langer dan voorzien maar de aannemer hoopt nog voor de kerstvakantie het beton te kunnen storten tussen de Havenkade en de Europaweg. Of dat gaat lukken hangt af van het weer. Daarna kan het beton uitharden. De eerste fietsers kunnen naar verwachting begin februari gebruik maken van het nieuwe fietspad.

Natuurvriendelijke oevers

Ondanks de vele regen en de eerste vorstperiode met sneeuw, is het toch gelukt om de werkzaamheden aan de oever grotendeels gereed te maken. Op dit moment wordt samen met Waterschap Hunze en Aa’s de oever op ‘natuurvriendelijke’ wijze ingericht. We verspreiden zaden van planten op de bodem van het kanaal die langs het Deurzerdiep groeien. De bedoeling is dat de aangroei van bepaalde soorten planten hierdoor wordt versneld. Zo ontstaat een oever die een aantrekkelijke plek is voor vissen en amfibieën.