Nieuws over de doorfietsroute Assen - Groningen
Iets meer dan de helft van de doorfietsroute is al in gebruik. Op deze kaart staat welke delen van de route gerealiseerd zijn en welke delen van de route nog niet volgens het Beeldkwaliteitsplan van ‘De Groene As’ zijn ingericht maar wel gebruikt kunnen worden.
De provincies Drenthe en Groningen lanceren twee nieuwe beleefroutes voor fietsers, ‘Meanderen om de Groene As’. Gedeputeerden Nelleke Vedelaar (Drenthe) en Fleur Gräper-van Koolwijk (Groningen) presenteerden vandaag de beleefroutes op één van de historische locaties langs de route, landgoed Lemferdinge.
Om meer inzicht te krijgen in het aantal auto’s dat over de fietsstraat rijdt, hangen wij drie camera’s op. De camera’s hangen in de week van maandag 6 februari tot 13 februari aan de lichtmasten ter hoogte van de kruising met de Groningerweg, sluis Hondstong en Sluis de Punt. Deze zogenaamde ANPR-camera’s registreren de kentekens van de passerende auto’s en zijn op de rijbaan gericht. Door middel van het onderzoek krijgen wij inzicht in het aantal auto’s en de route die ze afleggen. De ingewonnen gegevens worden in een rapportage verwerkt en gebruikt voor een onderzoek naar mogelijke maatregelen.
Vervolgenquête naar ervaringen gebruikers doorfietsroute
Voorproefje beleefroutes: meanderen om de Groene As
Ervaringen van Geke Karssens, gebruiker van de doorfietsroute
Voor de herontwikkeling van het terrein waar scheepswerf Beuving in de Punt (Tynaarlo) is gevestigd, ligt een stedenbouwkundig ontwerp klaar. Onderdeel van de herontwikkeling is de inpassing van de doorfietsroute in het gebied. Op woensdagavond 12 oktober a.s. zijn belangstellenden welkom op een inloopbijeenkomst om het ontwerp te bekijken.
Op de doorfietsroute ter hoogte van Tynaarlo rijdt regelmatig sluipverkeer. Verkeer rijdt er vaak met te hoge snelheid. Dit veroorzaakt verkeersonveilige situaties voor de gebruikers van de doorfietsroute. Om inzicht te krijgen hoe het sluipverkeer zich gedraagt en om hoeveel auto’s het gaat, start er op 12 september een onderzoek met camera’s.
Op woensdag 20 april 2022 konden omwonenden en belangstellenden informatie inwinnen over de plannen voor de fietstunnel en het tracé tussen de Onlandweg en de Groningerweg in Tynaarlo. Projectteamleden van de provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo gaven aan de hand van visualisaties inzicht in het ontwerp. Mensen konden aangeven waar rekening mee gehouden moet worden bij de uitwerking van het ontwerp en bij de inrichting van het gebied. Circa 50 belangstellenden kwamen langs, stelden vragen en gaven feedback op de plannen.
Hoe gaat de fietstunnel in de doorfietsroute bij de Vriezerweg er straks uitzien? Hoe loopt het fietstracé tussen de Onlandweg en de Meerweg in Tynaarlo en hoe ziet de bestemmingsplanprocedure er verder uit? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 20 april tussen 16.00 en 20.00 uur. De betrokken projectteamleden van de provincie Drenthe en gemeente Tynaarlo vertellen dan meer over het (schets)ontwerp, de bestemmingsplanwijziging en het verdere planproces. Alle belangstellenden zijn welkom en kunnen inlopen tussen 16.00 en 20.00 uur.