Beleefroutes ‘Meanderen om De Groene As’


Over en langs de doorfietsroute Assen-Groningen meanderen twee nieuwe beleefroutes. Eén route start in Groningen en één in Assen. Elke route is 40 kilometer lang en ze kruisen elkaar bij De Punt in Tynaarlo. De beleefroutes zorgen voor verbinding met de natuur en de dorpen langs doorfietsroute De Groene As.

Onderweg kunnen fietsers op bijzondere plekken het verhaal van die plek ervaren, horen en zien. Filmmaker Anke Teunissen haalde er de verhalen op over het eeuwenoude beekdallandschap, de hoge ruggen, de polders, de meren en de landgoederen. Deze komen weer tot leven in acht filmportretten en een magazine. Het landschap en de historie zijn in beeld gebracht vanuit diverse perspectieven: vanuit de lucht, het water van de Drentsche Aa en door de verhalen van  bewoners uit het gebied.

Scan de QR-codes om de routes te downloaden: één QR codes met vertrekpunt Assen en één QR code met vertrekpunt Groningen: zie rechts op deze pagina.

Hoe werkt het:
De beleefroutes bieden de fietser de mogelijkheid een mooie tocht te maken langs de diverse hoogtepunten. De routes zijn gemakkelijk beschikbaar via Shary.nl

Bekijk de beleefroutes op de kaart hieronder. Rechts kun je de kaart ook downloaden.


Filmportretten

Navigerend met de Shary-app meandert de fietser over en langs De Groene As. Acht filmportretten en een magazine vertellen de verhalen en de rijke geschiedenis tussen Assen en Groningen. De filmportretten zijn te bekijken op de telefoon tijdens de fietstocht maar ook hieronder:

Startpunt Assen

Startpunt Groningen