Ligplaatsen en liggeld Dieverbrug


Op de meeste ligplaatsen in Drenthe kunt u gratis liggen. Op een aantal gemeentelijke ligplaatsen heft de gemeente liggeld. Voor overnachtingen in Dieverbrug betaalt u liggeld aan de provincie Drenthe. Dat geldt zowel voor een plek in de passantenhaven als voor ligplaatsen tussen de sluis en de brug.

Hoe werkt het?

Het liggeld bedraagt €1,60 per meter (lengte) van uw schip. U betaalt voor de ligplaats en voor elektriciteit. Water is gratis en ook voor het gebruik van toilet en douche hoeft u niet te betalen. U heeft geen contant geld nodig. Door de aanuit-app wordt u geleid naar het betaalsysteem via internet dat in uw land gangbaar is. Na aanmelding ontvangt u een e-mail met een toegangscode voor het sanitair.

Aanmelden

U kunt zich via uw tablet of telefoon aanmelden. Ga daarvoor naar www.aanuit.net of installeer de app AanUit.net. Tip: installeer de app voor uw vaartocht alvast op uw telefoon of tablet. In Dieverbrug staan borden met instructies over het aanmelden en de werking van de zuilen die bij de ligplaatsen staan. Vergeet niet af te melden bij vertrek.