Beheer en onderhoud


Voor het totaal onderhoud op de VAM-berg werkt de provincie samen met afvalverwerker Attero.

De provincie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de asfaltpaden tot aan het hekwerk en de zogeheten grindkoffers naast deze paden. Binnen het hekwerk is het onderhoud voor Attero. De provincie zorgt voor het onderhoud van de wandelpaden en het mountainbikeparcours binnen de hekken. Daarnaast zijn er afspraken met de mountainbikevereniging uit Beilen voor de uitvoering van klein onderhoud aan het mountainbikeparcours.

Grasmaaien

De bermen langs de asfaltpaden worden tot aan de hekken twee keer per jaar gemaaid. In juni en in oktober. Daarnaast zet de provincie de maaiaannemer flexibel in (ongeveer 4 keer per jaar) rondom evenementen op het parcours.

Binnen de hekken zet Attero schapen in om het gras kort te houden. Bovendien zorgen de schapen voor een goede verdichting van de grond, zodat het afschuiven van grond op de berg wordt voorkomen. Deze schapen kunnen ook op de wandelpaden en het mountainbikeparcours lopen! Gebruikers dienen hier rekening mee te houden als ze gaan wandelen of fietsen.

Het verweiden van de schapen is afhankelijk van waar het gras het hardste groeit en de evenementen die plaatsvinden.

Vragen en meldingen

Heeft u vragen over het onderhoud van de VAM-berg of wilt u iets melden over het onderhoud, neem dan contact op met het Klant Contact Cetrum van provincie Drenthe via 0592-365555. Uw vraag of melding wordt dan doorgezet naar de juiste personen/ organisatie.