Nieuwbouw in Drenthe: Het Havenkwartier in Assen


Het is nog lastig voor te stellen, maar de bedoeling is dat je straks op dit terrein, Het Havenkwartier in Assen, kunt wonen, werken en elkaar kunt ontmoeten in een groene omgeving.

In de toekomst komt hier een nieuwe eigentijdse woonwijk met tenminste 650 woningen. Met hoogbouw en laagbouw in kleine straatjes en groene hofjes. De ligging van het Havenkwartier is uniek: tussen de binnenstad en het buitengebied én op loopafstand van het station.

De gemeente Assen heeft voor dit plan een structuurvisie opgesteld waarin een schets staat voor de inrichting van de wijk. Gedeputeerde Yvonne Turenhout en wethouder Cor Staal spraken elkaar op 26 januari over dit project. Gedeputeerde Yvonne Turenhout: “Drentse jongeren en ouderen komen door het woningtekort steeds vaker in de knel. Daarom zoeken we naar slimme oplossingen. Samen met gemeenten, woningcorporaties, bedrijven en particulieren. Zodat elke Drent een passende woning vindt. Het Havenkwartier belooft een plek te worden voor jong en oud waar je straks met veel plezier op een bijzondere plek kunt wonen”. Wethouder Cor Staal: “We staan samen voor de uitdaging om te zorgen voor voldoende woonruimte in Drenthe. Met dit project in Assen hopen we goede stappen te zetten voor de toekomst”.

Meer weten over het Havenkwartier in Assen? Kijk dan op: Havenkwartier | Gemeente Assen