Hoe fiets ik van Assen naar Groningen?


Iets meer dan de helft van de doorfietsroute is al in gebruik. Op deze kaart staat welke delen van de route gerealiseerd zijn en welke delen van de route nog niet volgens het Beeldkwaliteitsplan van ‘De Groene As’ zijn ingericht maar wel gebruikt kunnen worden. De kaart is een gedetailleerde weergave van de huidige route en helpt je bij het plannen van de route tussen Groningen en Assen. Volg voor de alternatieve route (de delen die nog niet gerealiseerd zijn) de bewegwijzeringsborden. De borden zijn geplaatst in de eerste week van april 2022.

Hoe fiets ik naar het centrum van Groningen en Assen?

De doorfietsroute Assen-Groningen eindigt momenteel in Groningen ter hoogte van de van Ketwich Verschuurbrug. Fiets je verder richting het centrum? Ga dan via de Hoornsedijk, Laan van de Vrede, Muntinglaan en steek de Muntingbrug over. Een andere optie is via de Van Iddekingeweg, Vondellaan en vervolgens via de Brailleweg richting het centrum.

Kom je uit het noorden en fiets je Assen in richting het centrum? Steek over bij de Lonerbrug en fiets over het bedrijventerrein Marsdijk via de Nijverheidsweg, Stelmakerstraat, Fokkerstraat , Industrieweg. Medio april is het nieuwe fietspad langs de Lonerbult (Roeiclub Assen) voldoende uitgehard en kunnen fietsers rechtstreeks naar het centrum fietsen. Bekijk het kaartje voor de route van en naar het provinciehuis Assen. (pdf, 2.5 MB)

Klik op de kaart voor een grotere versie