Subsidie Bedrijvenregeling Drenthe 2018-2019


Natuurlijk wordt uw droom werkelijkheid!

U bent ondernemer in de gemeente Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo of Westerveld en u hebt een droom, een idee, een ambitie. Uiteraard! Want een beetje ondernemer wil verder: innoveren, uitbreiden, veranderen. Met als doel meer klanten, hogere omzet, groter marktgebied, meer aanzien of iets heel anders. Bedrijvenregeling Drenthe kan u hierbij helpen.

Doel van de regeling

Bedrijvenregeling Drenthe is een subsidieregeling voor mkb’ers in de gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld of die van plan zijn zich en een van deze gemeenten te vestigen. De regeling bestaat uit twee deelregelingen.

  • De Arbeidsplaatsenregeling voor nieuwe banen (APR)
  • De Rentekortingsregeling voor leningen (RID)

De arbeidsplaatsenregeling voor nieuwe banen (APR)

Met de Arbeidsplaatsenregeling kunt u subsidie ontvangen voor nieuwe banen die u creëert. Deze banen kunnen ontstaan als u zich bijvoorbeeld in de gemeente vestigt, uw bedrijf uitbreidt of uw dienstverlening innoveert. Ontstaan er voor langere tijd nieuwe banen dankzij de nieuwe plannen? Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro. Dit bedrag kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro subsidie per bedrijf.

De rentekortingsregeling voor leningen (RKR)

Gaat u een project uitvoeren (vestigen, uitbreiden, diversificatie, fundamentele wijziging of innoveren) in een van de betrokken gemeenten, dan kunt u op de lening die u hiervoor aangaat, subsidie ontvangen op de rentekosten. Dit kan tot een rente van 6%. Leningen met hogere rentes worden gemaximaliseerd op 6%. In totaal wordt 50% van de rentekosten over een periode van maximaal 36 maanden vergoed, tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Subsidie product

Status:
Gesloten
Ingangsdatum subsidie:
Einddatum subsidie:

SNN

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Bezoekadres

Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres

Postbus 779
9700 AT Groningen
BRD@snn.eu
Telefoon (050) 5224900

Meer informatie over digitaal ondertekenen