Levendig en sociaal: gezond, gelukkig en veilig


Drenthe is levendig en veelzijdig. Er heerst gemeenschapszin en naoberschap. Onze steden kennen een rijk aanbod aan voorzieningen in zorg, onderwijs, sport en cultuur. Daarmee profileren zij zich ook. Zij vervullen een belangrijke rol voor vitale dorpen. Vanuit de dorpen zijn de voorzieningen goed bereikbaar.

VAM Berg; dé plek voor sport en recreatie

Sport en recreatie zijn voor veel Drenten onderdeel van het dagelijks leven. Drenthe is en blijft de fietsprovincie bij uitstek! Sport en bewegen zijn belangrijk voor gezondheid, geest en gemeenschapszin.

Drenthe is onder andere trots op de VAM-berg, waar de afgelopen jaren topsportevenementen zoals het NK wielrennen en het EK veldrijden zijn georganiseerd. Maar er is hier ook ruimte voor recreatief fietsen, mountainbiken, wandelen en paardrijden. En er komt volgend jaar wat moois aan; het Europees Kampioenschap wegwielrennen.

Gedeputeerde Henk Brink spreekt op en rond de VAM-berg met oud-topsporter en sportverslaggever Herbert Dijkstra over de (top)sportevenementen die de Drentse samenleving de laatste jaren letterlijk en figuurlijk in beweging brachten én het belang van sport en bewegen in Drenthe.