Algemeen Directeur in Beeld – Wim Brenkman


Wie is de Algemeen Directeur van de provincie Drenthe en hoe vult hij deze functie in? Wim Brenkman stelt zich voor.

Waarom Algemeen Directeur?

‘De leukste baan van Drenthe’.. wie wil dat nu niet? Met deze tekst werd 2018 de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur gestart. Uiteraard was ik als inwoner van Drenthe direct enthousiast over deze baan en de organisatie. Het viel mij op dat tijdens de verschillende sollicitatierondes iedereen zei dat niet ik de leukste baan zou krijgen, maar anderen de leukste baan al hadden. Ik heb daarom genoegen genomen met de tweede leukste baan van de provincie en ik geniet hier elke dag weer van. Vandaag de dag ervaar ik nog steeds deze enorme drive en motivatie bij de medewerkers om samen met Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten de goede dingen voor Drenthe te doen.

Waar maak je je hard voor?

Drenthe heeft ruimte, maar geeft ook ruimte. Ik maak me er, samen met het directieteam, hard voor dat we medewerkers stimuleren deze ruimte te pakken om elke dag weer tot creatieve oplossingen te komen en bij te dragen aan Drentse opgaves. Maar ook letterlijk de ruimte te pakken om een lange wandeling te maken om op te laden en in beweging te blijven. We houden er niet van om alles in regels vast te leggen, maar werken op basis van vertrouwen. Daarnaast zetten we ons ook in voor een inclusieve organisatie. Ons uitgangspunt is dat iedereen die werkt bij de provincie Drenthe er toe doet en meedoet.

Waarom deze foto?

Deze foto is gemaakt bij een de uitkijktoren van de Onlanden. Hier kom ik graag en neem ik ook mensen mee naar toe. Een prachtige plek met een weids uitzicht over Drenthe. Deze plek sluit wat mij betreft naadloos aan bij: De provincie Drenthe heeft en geeft ruimte. En wie wil daar nu niet werken?