Aftrap Drentse snelheidscampagne bij kinderdagverblijf


Wethouder Martin Rasker roept hardrijders op kalm aan te doen in de buurt

Kom jij het liefst zo snel mogelijk op je eindbestemming? En rijd je daarom soms wat harder dan is toegestaan hier in Drenthe? Dat is gevaarlijk én zonde, want zo veroorzaak je risicovolle situaties en mis je veel van je omgeving. Daarom voeren de Drentse overheden gezamenlijk campagne om het aantal hardrijders te verminderen. Op donderdag 15 juni gaf wethouder Martin Rasker het startsein van deze campagne bij Kideo Kinderopvang Assen.

Deze jaarlijkse snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe.

Startsein

De aftrap van de jaarlijkse snelheidscampagne in Drenthe vond dit jaar plaats bij Kideo Kinderopvang in Assen. Wethouder Martin Rasker gaf daar het startsein door de gronduiting ‘Kalm aan’ op de weg te spuiten. Dit deed hij samen met de kinderen van de opvang. Daarna hield ANWB Streetwise een remwegdemonstratie. Hiermee lieten zij het effect van verschillende snelheden op de remweg van een auto zien. Voor de kleinste kinderen was er een theatervoorstelling Stop!Licht!

Campagne

De actie in Assen werd aangevuld door verschillende acties in andere plaatsen in Drenthe. Je kunt de campagne de komende weken tegenkomen op borden langs de weg, tankstationschermen, krijtverfuitingen op wegen, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Facebook en Instagram. En op www.snelhedenindrenthe.nl lees je welke snelheden er gelden op de verschillende wegen.