Fietshelm met korting voor Drentse 65-plussers


Vanaf 10 april 2024 kunnen Drentse 65-plussers een goedgekeurde fietshelm met 25 euro korting aanschaffen bij alle fietsenzaken in Drenthe. De Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) ontvangt voor deze actie een subsidie van € 74.550,--. Er is budget voor 2.000 fietshelmen. Dit heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

Gedeputeerde Henk Jumelet:

“Verkeersveiligheid vinden we belangrijk in Drenthe. Dit geldt zeker voor kwetsbare gebruikers zoals fietsers. Daarom willen we vanuit het programma ‘Doortrappen Drenthe’ extra aandacht vragen voor het dragen van een fietshelm voor 65-plussers. Naast het creëren van bewustwording, willen we deze mensen stimuleren om een helm aan te schaffen, zodat zij zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Dit gaan we doen met een kortingsactie.”

Door helm 60 tot 70% minder kans op ernstig letsel

Door fietsongevallen onder de doelgroep 65-plussers loopt een deel van de mensen hoofd en/of hersenletsel op. Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met een helm 60% minder kans hebben op ernstig, en 70% minder kans op dodelijk hoofd- en/of hersenletsel, dan fietsers zonder helm.

Goedgekeurde fietshelm met korting

Inwoners van Drenthe die 65 jaar of ouder zijn, kunnen van 10 april tot en met 8 mei 2024, bij een Drentse fietsenzaak een goedgekeurde helm (CE 1078) met 25 euro korting aanschaffen. Deze bon is geldig bij helmen met een adviesprijs vanaf € 49,-. De start van de actie vindt plaats in de gemeente Noordenveld. Meer informatie over de kortingsactie staat op de website van Stichting Bevordering Verkeerseducatie.