Dorpshuis Drouwen ontvangt DUMAVA-subsidie

Gepubliceerd op 26 februari 2024

Het Mr. Hekmanhoes in Drouwen heeft een DUMAVA-subsidie ontvangen van het RVO. Het gaat om een bedrag van €11.400 voor de aanschaf van een hybride warmtepomp en dat is 30% van het benodigde bedrag.

Penningmeester Tieme Hadders: "We zijn uiteraard erg blij met deze bijdrage en we wisten eerlijk gezegd ook helemaal niet dat het zo bijzonder is om een bijdrage vanuit Dumava te krijgen. We nemen deel aan het provinciaal programma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed en daarbij werden we geïnformeerd over het bestaan van deze subsidie regeling."

"We zijn al langer bezig om ons dorpshuis te verduurzamen. Het grote plan behelst het vervangen van vier oude CV ketels voor een nieuwe met geavanceerde regeltechniek (5.000 euro), het plaatsen van een hybride warmtepomp (38.000 euro) en het plaatsen van extra zonnepanelen (15.000 eur0). Al met al kost dat €58.000. De nieuwe CV-installatie was niet subsidiabel, maar de warmtepomp en zonnepanelen wel. We hebben de aanvraag ingediend voor die 2 maatregelen en we hoopten €15.900 te ontvangen, maar dat is niet gelukt. Om in aanmerking te komen voor de bijdrage aan zonnepanelen moesten we een tweede maatregel nemen: een accupakket of dakisolatie. Die twee maatregelen waren voor ons niet interessant in verband met de hoge investering en lange terugverdientijd en daarom hebben we die aanvraag laten vervallen."

Nieuwe ronde voor DUMAVA

Op 3 juni 2024 zal de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opnieuw opengaan voor aanvragen. Er is dan € 237,5 miljoen subsidie beschikbaar. Op dit moment bereid RvO deze nieuwe aanvraagronde voor.

Lees het hele artikel op de website van het BOKD

Kijk voor meer informatie over Dumava op RVO