Droogte in Drenthe


Verschillende organisaties en overheden houden zich bezig met de droogte. Op deze pagina zetten we alles op een rij.

Wat zijn de gevolgen van de droogte en wat kunt u doen?

Droogte heeft gevolgen voor de natuur en brengt mogelijke risico’s voor de gezondheid mee.

Veilig zwemmen in Drenthe

U kunt in Drenthe op tal van plaatsen zwemmen. Niet alleen in de vele zwembaden, maar ook op allerlei plaatsen in de vrije natuur. Het water in zwembaden voldoet aan de eisen. De Drentse kanalen, meren en plassen zijn lang niet altijd geschikt als zwemwater. Bijvoorbeeld omdat de plas in gebruik is voor andere doeleinden zoals vissen, surfen of het zuigen van zand.

Zwemwater.nl informeert over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken. Het zijn plekken die zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de waterschappen en Rijkswaterstaat.

Waterschappen

In Drenthe zorgen vier waterschappen voor droge voeten, schoon water en voldoende water. Ziet u dode of zieke dieren in het water, meld dit dan bij het waterschap.

WMD

De WMD zorgt voor winning van drinkwater, zuivering van water en levering aan inwoners. Door het hoge verbruik in deze warme en droge tijden kan de waterdruk lager zijn. Op haar site heeft de WMD veel tips voor consumenten.

Provincie Drenthe

Als provincie gaan we over tal van beleidsterreinen die betrekking hebben op de leefomgeving in Drenthe. Bijvoorbeeld waterkwaliteit (zwemwater), bruggen en sluizen, wegen en natuur. Droogte raakt aan heel veel van deze onderwerpen waar we als provincie actief mee zijn. Natuurlijk hebben we ook nauw contact met alle Drentse gemeenten.

Veiligheidsregio Drenthe

Veiligheidsregio Drenthe (VRD) is een netwerkorganisatie die de gemeentelijke taken op het gebied van brandweer en crisisbeheersing ondersteunt. Ook alle brandweerposten in Drenthe vallen onder de VRD. Samen met gemeenten en partners werkt de VRD aan een veilig Drenthe.

Nieuwsberichten

Wilt u weten wat andere waterschappen en drinkwaterbedrijven doen aan droogte? Bekijk dan een overzicht van de maatregelen per provincie. Of ga naar onswater.nl om op de hoogte te blijven van nieuws over water.

Nog meer weten over droogte? Kijk dan ook op de website van het KNMI.