Stijlelementen


Uit welke stijlelementen bestaat de huisstijl van de provincie Drenthe? Waar en hoe worden ze geplaatst?

Stramien

Het stramien is horizontaal verdeeld in kolommen van 12 mm, met 4 mm witruimte ertussen. Alle voorkomende breedtematen zijn een veelvoud van deze kolommen. De meeste maten/afstanden zijn 4 mm of een veelvoud daarvan.

Vaste plaats huisstijlelementen

Een aantal huisstijlelementen staat altijd op een vaste plaats: de blauwe bies, witte balk, boogvorm en het logo.

Blauwe bies

De blauwe bies (4 mm breed, met uitzondering van documenten kleiner dan A6 en groter dan A3) staat altijd links en is aflopend.

Witte balk

Bovenaan ieder communicatieproduct staat een witte balk. In deze balk staat altijd het logo en eventueel (het begin van een) titel of adresgegevens. De hoogte van de witte balk varieert:

  • A4 staand: 28 mm
  • A5 staand/liggend: 20 mm
  • A6 staand: 16 mm

Boogvorm

Ook de boogvorm komt - indien mogelijk - terug in elke huisstijluiting. De bovenkant van de boogvorm begint onder de witte balk en heeft rechts een afloop van 1 mm. Het kader dat de boogvorm bevat, moet (vanuit de rechterbovenhoek) proportioneel aangepast worden. Dit betekent dat het formaat van het communicatie­product dus de vorm van de boog bepaalt.

Logo

Het logo staat altijd in de witte balk en wel rechts en een beetje aan de onderkant van het midden. De grootte van het logo is afhankelijk van de hoogte van de balk en het formaat:

  • A4, hoogte balk 28 mm: logo ± 60 mm breed (briefpapier) of logo ± 66 mm breed
  • A5 staand, hoogte balk 20 mm: logo ± 24 mm breed
  • A5 liggend/210 mm x 210 mm, hoogte balk 20 mm: logo ± 54 mm breed