Logo en wapen


De huisstijl van de provincie Drenthe bevat drie basiselementen: het logo, de boog en het wapen.

Logo

Het logo is het belangrijkste element van de huisstijl. Naast het zwart wordt de huisstijlkleur blauw toegepast. Het logo dient op een witte ondergrond geplaatst te worden en bij voorkeur rechtsboven.

Het logo kan - bij hoge uitzondering - op glas of op een donkere achtergrond geplaatst worden. Neem in dat geval contact met ons op.

Logo provincie Drenthe

Het logo, het lettertype, de woord- en letterspatie, de kleuren, de boog­constructie en -plaatsing, zijn in deze samenstelling onveranderbaar en mogen op geen enkele manier worden vervormd of gewijzigd.

Enkele voorbeelden van niet toegestane vervormingen of wijzigingen”.

Boog

De boog (eigenlijk een gedeelte van de boog) uit het logo kan ook als zelfstandig element worden gebruikt, maar dan wel altijd als secundair beeld, dus in combinatie met het complete logo. De boog moet dan altijd in zijn gefixeerde positie worden gebruikt. De boog mag dus niet worden gekanteld, gedraaid of gespiegeld. Behalve als volledig vlak, kan de boog ook dienen als drager van divers beeldmateriaal.

Wapen

Het wapen speelt een rol naast het logo. Het wapen wordt altijd lineair gebruikt. Het mag dus niet geheel of gedeeltelijk worden ingevuld. De minimale breedte van het wapen is 15 mm.

Het wapen, de tekening, lijnvoering en -dikteverhoudingen zijn in deze samenstelling onveranderbaar en mogen op geen enkele wijze worden vervormd of gewijzigd.