Regeling ‘Provinciale LEADER-projecten Drenthe’ op 8 mei open voor aanvragen

Gepubliceerd op 1 mei 2024

Vanaf woensdag 8 mei 2024 is de subsidieregeling ‘Provinciale LEADER-projecten Drenthe’ open voor het indienen van aanvragen. Het is een aanvullende regeling op het bestaande LEADER-programma voor de ondersteuning van kleinschalige lokale projecten op het Drentse platteland. Het gaat om projecten die bijdragen aan een toekomstbestendig platteland in onze provincie.

Voor een project kan minimaal een subsidie van €5.000 en maximaal €25.000 aangevraagd worden.

Aanvragen voor dit jaar kunnen ingediend worden tot 1 november 2024. In West-Drenthe is in 2024 in totaal €225.000 beschikbaar voor projecten en in Oost-Drenthe €303.750.

Heeft u een projectidee, neem dan vooraf contact op met het LEADER-team van de provincie Drenthe. Het LEADER-team doet dan een check of het projectidee voldoet aan de voorwaarden van de regeling en denkt met u mee over de uitvoering van het je project. Een aanvraag indienen kan via de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) die de regeling voor de provincie uitvoert.

Ingediende projecten worden, net als in het LEADER-programma, beoordeeld door de zogeheten Lokale Actiegroep (LAG). Drenthe heeft een LAG in Oost- en West-Drenthe. Deze LAG bestaat uit specialisten die in het gebied wonen en kennis hebben van de LEADER-doelen.

Meer informatie over de regeling ‘Provinciale LEADER-projecten Drenthe’ en hoe je contact kunt opnemen met het LEADER-team is te vinden via www.leaderdrenthe.nl