Week van de Circulaire Economie

Gepubliceerd op 11 maart 2024

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart vindt de negende editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Dit landelijke initiatief zet circulair ondernemen in de spotlights om bedrijven te stimuleren met circulariteit aan de slag te gaan. Ook in Drenthe zijn steeds meer partijen actief met circulair ondernemen. Vanuit de provincie Drenthe ondersteunen we dit volop! Bijvoorbeeld via het programma Ik Ben Drents Ondernemer, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie en de Greenwise Campus.

We vinden de circulaire economie belangrijk voor de toekomst. Samen met ondernemers werken we aan nieuwe ideeën en innovaties die helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals de schaarste in grondstoffen. Denk hierbij aan slimme technologieën die hergebruik van materialen mogelijk maken, circulaire ontwerpen die de levensduur van producten verlengen en efficiënte recyclingprocessen die waardevolle grondstoffen terugwinnen.

Gedeputeerde Willemien Meeuwissen: “Steeds meer Drentse ondernemers ontdekken en benutten kansen met bijvoorbeeld biobased grondstoffen, innovatieve recyclingprocessen en het ontwikkelen van circulaire producten en diensten. Tijdens de Week van de Circulaire Economie inspireren Drentse partijen andere ondernemers om ook met circulariteit aan de slag te gaan."

Voor iedereen

Circulair ondernemen is voor iedereen mogelijk, met kleine of grote ambities. Ga de samenwerking aan met partners in de productieketen en kijk waar je stappen kunt zetten. Heb je hierbij ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Ik Ben Drents Ondernemer of het Noordelijke Innovatielab Circulaire Economie. Circulair ondernemen? Begin gewoon!

Drentse activiteiten

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseren Drentse partijen activiteiten. Zo zijn er workshops en een circulaire fietstocht. Meer informatie over de week en de activiteiten is te vinden op de landelijke website www.deweekvandecirculaireeconomie.nl. Wil je aan de slag met circulair ondernemen maar weet je nog niet waar te beginnen? Bekijk dan het webinar Circulair ondernemen, samenwerken in de keten terug. Of neem contact op met een van de partners.