Provincie Drenthe ondersteunt toegankelijkheid van nieuws voor haar inwoners

Gepubliceerd op 5 maart 2024

De provincie Drenthe steunt RTV Drenthe opnieuw met een subsidie van € 42.500 om ondertiteling toe te voegen aan de nieuwsuitzendingen van Drenthe Nu. Dit geld komt uit de Sociale Agenda van de provincie en helpt als tijdelijke hulp totdat er een vast bedrag komt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gedeputeerde Yvonne Turenhout zegt: "Voor de provincie Drenthe is het belangrijk dat iedereen mee kan doen  in de samenleving en dat iedereen ertoe doet. Met deze subsidie willen we ervoor zorgen dat het nieuws voor al onze inwoners toegankelijk is, ook voor degenen die moeite hebben met horen."

Het huidige bedrag van meer dan € 40.000 is speciaal om financiële problemen te overbruggen totdat het ministerie blijvend geld geeft. Het ministerie gaat bekijken hoeveel geld daarvoor nodig is en hoe regionale omroepen beter kunnen samenwerken met de NPO.

Ongeveer 5% van de volwassenen in Drenthe heeft moeite met horen. Door de vergrijzing zal dit aantal in de toekomst waarschijnlijk toenemen. Zonder ondertiteling is het voor mensen die slecht horen moeilijk om tv-uitzendingen te volgen.