Ongestoord onderweg? Jong geleerd, is oud gedaan

Gepubliceerd op 7 maart 2024

Even snel een appje lezen of kort bellen, terwijl je fietst of autorijdt. Bijna iedereen doet het wel eens, ook al is het verboden. Vooral jongeren kijken vaak op hun telefoon terwijl ze fietsen. In het verkeer is dat levensgevaarlijk. Bij één op de drie fietsongelukken met jongeren speelt telefoongebruik een rol; wist je dat? Daarom vragen we de komende weken aandacht voor MONO rijden: ongestoord onderweg zijn.

Telefoongebruik onder fietsende jongeren is moeilijk om tegen te gaan. En wist je dat kinderen vaker hun telefoon in het verkeer gebruiken, als zij zien dat hun ouders dat ook doen? Leg jij als ouder je telefoon dus weg voor je op de fiets stapt, dan leer je dat je kind ook meteen. En zo voorkom je ook hoge verkeersboetes. Als ouder heb je meer invloed op het gedrag van je kind dan je waarschijnlijk denkt. Hoe? Je leest het hier: https://indrenthefietsenwemono.nl/.

MONO in Drenthe

De MONO-campagne is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Mobiliteitsraad Drenthe zorgt ervoor dat de campagne te zien is op social media, posters op scholen, verschillende digitale schermen en te horen is op RTV Drenthe. Meer weten over wat de Mobiliteitsraad Drenthe doet voor een verkeersveiliger Drenthe? Kijk dan op www.samenrichtingnul.nl.