Drenten krijgen langer rentekorting op Energiebespaarlening van Warmtefonds

Gepubliceerd op 5 maart 2024

Drenten kunnen langer profiteren van 1% korting op de rente van de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. De provincie Drenthe verleende vandaag een nieuwe subsidie van 300.000 euro aan het Warmtefonds waardoor de rentekorting opnieuw mogelijk wordt gemaakt.

De Energiebespaarlening van het Warmtefonds is een succesvol instrument om de energietransitie voor inwoners betaalbaar te houden. Mede door deze relatief goedkope lening kunnen woningeigenaren hun huis verduurzamen, zonder daarvoor meteen diep in de buidel te hoeven tasten. De provincie Drenthe stimuleert dit aanbod door sinds 2017 jaarlijks een subsidie te verstrekken aan het Warmtefonds waardoor inwoners van Drenthe korting op de rente krijgen.

In totaal heeft de provincie sinds de eerste subsidie 5.570.828 euro aan het Warmtefonds verstrekt. Op 31 december 2023 stond het aantal Energiebespaarleningen in Drenthe op 4.880 stuks. Samen waren zij goed voor een investering van 71 miljoen euro aan bijvoorbeeld HR++-glas, zonnepanelen en gevelisolatie. Het aantal Energiebespaarleningen betreft 10% van het totale marktaandeel in Nederland, en dat terwijl 3,3% van het totaal aantal Nederlandse koopwoningen in Drenthe staat. Met de nieuwe subsidie van 300.000 euro wordt een bedrag van ongeveer € 4 miljoen euro aan nieuwe investeringen verwacht; een flinke impuls voor de Drentse bedrijven.