Onderhoudswerkzaamheden N374 tussen Elp en Westerbork in twee fases

Gepubliceerd op 24 juni 2024

De provincie Drenthe laat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de N374 tussen Westerbork en de Noordveldsweg in Elp. De werkzaamheden vinden plaats in twee verschillende periodes. De weg wordt dan afgesloten en het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid.

Fase 1: Kom Westerbork – brug over het Oranjekanaal
Van 1 juli tot en met 24 juli 2024 zijn er werkzaamheden vanaf de kom van Westerbork tot en met de brug over het Oranjekanaal. De parallelweg aan de oostzijde ter hoogte van de brug bij Zuidveld blijft open voor het verkeer. In verband met het evenement Stiefkiekn in Westerbork zal de Brandenweg richting de Groeneweg in Westerbork op 6 en 7 juli 2024 tijdelijk open zijn en daarna weer worden afgesloten.

Fase 2: Brug over het Oranjekanaal – kruising Noordveldsweg/Schoonloërweg
Van 27 augustus tot en met 3 oktober 2024 zijn er werkzaamheden vanaf de brug over het Oranjekanaal tot de kruising Noordveldsweg/Schoonloërweg. In deze periode is de brug over het Oranjekanaal open met uitzondering van ongeveer één dag. Op deze dag wordt een nieuwe verflaag op de brug aangebracht.

Werkzaamheden

Om de weg veiliger te maken, wordt het asfalt vervangen. Ook wordt de berm verstevigd met grasbetontegels. De drempel bij Elp wordt vervangen door een gekleurd vlak op de weg. De deklaag op de brug over het Oranjekanaal wordt vervangen en er wordt een rood vlak aangebracht. En de wit gekleurde vlakken met een motief van klinkers, worden vervangen door effen gele vlakken. Door deze aanpassingen met kleuren wordt de attentiewaarde van oversteken vergroot.

Omleidingsroute en hinder

De aannemer probeert de werkzaamheden in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering beïnvloeden. De wegomleiding voor doorgaand verkeer wordt met borden aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. We raden aan om de navigatie uit te zetten en de borden langs de weg te volgen.