N386 en brug in De Groeve eerder open door regen

Gepubliceerd op 14 juni 2024

Vanaf vrijdag 14 juni 16.00 uur is de brug over de Oostermoerse Vaart en de Hunzeweg (N386) in De Groeve weer open voor verkeer. Afgelopen week regende het vaak. Ook voor volgende week is helaas veel regen voorspeld. Daarom is besloten om de geplande werkzaamheden op en rond de brug niet af te maken. De werkzaamheden kunnen alleen met droge weersomstandigheden uitgevoerd worden. Het is nog niet bekend wanneer de weg opnieuw wordt afgesloten voor de resterende werkzaamheden.

Wat is er gedaan?

Een aantal gekleurde attentievakken op de weg zijn klaar, waaronder die bij de brug. Ook het gekleurde brede vlak aan het begin van de bebouwde kom aan de Zuidlaren-zijde is af.

Wat moet nog gebeuren?

Er moeten nog enkele gekleurde vlakken op de weg komen. De verwachting is dat de weg hiervoor niet afgesloten hoeft te worden. Dit kan de aannemer doen met behulp van verkeerslichten. Ook de overgang tussen de weg en de brug moet nog gemaakt worden. De verwachting is dat de weg hiervoor een week afgesloten moet worden. Dan geldt er een omleidingsroute.

Meer informatie over wegwerkzaamheden staat op www.provincie.drenthe.nl/wegen.