Wie ontvangt dit jaar Hét compliment van Drenthe?


Iedere groep vrijwilligers, van klein tot groot, maakt kans op Hét compliment van Drenthe voor hun onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe.

Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. Vorig jaar ging Hét compliment naar Stichting Dierenweide Stroomdal. De vrijwilligers van Stichting Dierenweide Stroomdal zorgen ervoor dat iedereen welkom is en dat iedereen mee kan doen. Elke dag zetten zij zich samen in om de dieren en planten te verzorgen.

Aandacht voor thema gelijke kansen

Dit jaar staat het thema 'gelijke kansen' in het bijzonder centraal. Gelijke kansen houdt in dat iedereen zich kan ontwikkelen en kan deelnemen aan de samenleving, zowel op sociaal als economisch gebied. Gedeputeerde Yvonne Turenhout benadrukt: "Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdiend gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten.  Samen werken we aan een sociale en levendige provincie Drenthe."

Inschrijven van 4 september t/m 30 september

De inschrijving is van 4 september tot en met 30 september. Daarna selecteert een onafhankelijke jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op donderdag 7 december 2023 wordt de  ontvanger van Hét Compliment bekend gemaakt. Meer informatie: www.provincie.drenthe.nl/compliment.