Nachttrein voor Drenthe belangrijk


De nachttrein tussen het Noorden en de Randstad blijft rijden tot en met 2024. De provincies Drenthe en Groningen en de gemeente Groningen betalen nu nog een exploitatievergoeding voor de nachttrein. Deze nachttrein moet als het aan de regio ligt, worden opgenomen in de afspraken tussen het Rijk en NS (Hoofdrailnetconcessie). Dan rijdt de nachttrein zonder bijdrage van de regiopartners.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Het verbeteren van de bereikbaarheid van Noord-Nederland in de nachtelijke uren vanuit de Randstad en tussen de noordelijke stations vind ik belangrijk. Daarom zou het mooi zijn als de nachtrein ook na 2024 blijft rijden. De nachttrein is een wens van de bewoners van de provincies Drenthe en Groningen. Zo is de regio in een bredere periode goed bereikbaar én kunnen reizigers ook in het weekend een latere trein nemen vanuit Schiphol, Amsterdam en/of Zwolle naar het noorden.”

Hoe vaak rijdt de nachttrein?

De NS biedt tot en met 2024 een late reismogelijkheid per nachttrein. Het gaat hierbij om een nachttrein Zwolle - Groningen in de nacht van vrijdag op zaterdag, aansluitend op de trein Rotterdam - Zwolle die NS rijdt in de reguliere dienstregeling. Het vertrektijdstip in Zwolle ligt op circa 01:45 uur en de trein stopt van Zwolle tot aan Groningen op alle tussengelegen stations. De nachttrein die vergoed wordt door de provincies en de gemeente Groningen rijdt in weekend alleen op de vrijdag.

Meer informatie

In de NS Reisplanner staan de exacte vertrek- en aankomsttijden.