Start motorseizoen: Drentse campagne vraagt aandacht voor veiligheid motorrijders


Het motorseizoen is gestart! Motorrijden is heerlijk maar op de motor ben je ook kwetsbaar. Andere weggebruikers zien je makkelijk over het hoofd. En na de winter is het voor iedereen vaak weer wennen aan motorrijders op de weg. Reden genoeg om allemaal even extra op te letten. Daarom houdt de Mobiliteitsraad Drenthe de voorlichtingscampagne Veilig op pad? Mooi man! De campagne gaat van start tijdens de landelijke Dag van de Motorrijder van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging op zondag 2 april.

Nu de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, worden de motoren weer van stal gehaald. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) heeft zondag 2 april uitgeroepen tot de Dag van de Motorrijder en opent op deze dag officieel het motorseizoen. De vereniging vraagt zo aandacht voor motorrijders in het verkeer. Als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Je wordt niet beschermd met gordels en airbags en andere weggebruikers zien je snel over het hoofd. Het risico op een ongeval is daardoor groter. Tijdens de landelijke dag heeft de KNMV verschillende tochten met koffiepunten door het hele land. In Drenthe werkt de vereniging mee aan de verspreiding van de motorcampagne van de Mobiliteitsraad Drenthe. Zo worden tijdens de actiedag op de Junior Track van het TT-circuit in Assen op 2 april flyers uitgedeeld.

Drentse campagne

Veiligmetdemotor.nl is onderdeel van de jaarlijkse motorcampagne van de Mobiliteitsraad Drenthe. De campagne is in heel Drenthe te zien via tankschermen, online banners, flyers en RTV Drenthe. Ook komt de boodschap op outdoormedia langs. Zo weten ook andere weggebruikers dat er weer meer motorrijders op pad zijn.

Meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.veiligmetdemotor.nl en kijk op dagvandemotorrijder.nl.