Provincie Drenthe houdt zaterdag 11 maart Open Huis


De provincie Drenthe opent zaterdag 11 maart haar deuren van het provinciehuis in Assen. Alle Drenten, jong en oud, zijn van harte welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het open huis staat in het teken van de Provinciale Staten verkiezingen op woensdag 15 maart 2023. Ook kunnen bezoekers zien, ervaren en beleven wat de provincie doet voor Drenthe. Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, heet iedereen om 13.30 uur van harte welkom.

Politieke markt

In de centrale hal van het provinciehuis is het verkiezingsplein met de politieke partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen. Weet je nog niet zo goed op wie je gaat stemmen? Ga dan in gesprek met de politieke partijen of vul de interactieve stemwijzer in.

Kijkje achter de schermen

Naast rondleidingen door het provinciehuis geven onze werknemers een inkijk in het werk. Er zijn verschillende activiteiten waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld meer leren over energie besparen, plaatsnemen in een rijsimulator, een drankje nuttigen in het Sportcafé of een lezing volgen over de Drentse natuur. Onze kantonniers vertellen je graag meer over het werk en onderhoud aan de Drentse wegen. In de filmzaal zijn films te zien van filmmaker Reinout Hellental, o.a zijn nieuwste film, ‘Malika kan vliegen’. Ook is het mogelijk kennis te maken met Unesco Werelderfgoed in Drenthe, de Koloniën van Weldadigheid.  Zangeres Isa Zwart treedt op in de Statenzaal en Garage TDI verzorgt een theatervoorstelling.

Voor de kleine Drent

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Er is van alles te ontdekken over wat de provincie nou eigenlijk doet. Ze kunnen zich laten schminken en meedoen met spelletjes.

Het provinciehuis, Westerbrink 1 in Assen, is zaterdag 11 maart open van 13.00 tot 17.00 uur.