Drentse StemWijzer voor provinciale verkiezingen beschikbaar


Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Vanaf vandaag is de StemWijzer voor de provincie Drenthe beschikbaar via drenthe.stemwijzer.nl. Met de StemWijzer vergelijken kiezers hun antwoorden op stellingen met die van de politieke partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen. Op die manier krijgen zij inzicht in welke politieke partij de meeste overeenkomsten heeft met hun standpunten.

Stemhulp

Gebrek aan kennis over provinciale onderwerpen, partijen en standpunten, is voor veel mensen een reden om niet te gaan stemmen. De StemWijzer van ProDemos is een stemhulp die inzicht geeft in welke onderwerpen er spelen bij de verkiezingen voor Provinciale Staten en hoe politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen hierover denken.

Stellingen over regionale onderwerpen

ProDemos maakt voor iedere deelnemende provincie een StemWijzer op maat, wat zorgt voor regionale onderwerpen. Zo bevat de Drentse StemWijzer een aantal Drentse stellingen. Moet de provincie meer doen om de wolf te weren? En moet de provincie investeren in vliegveld Groningen Airport Eelde en in een nieuw voetbalstadion voor FC Emmen?

StemWijzer

De StemWijzer is ontwikkeld door ProDemos en bevat circa 30 stellingen. Alle stellingen kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen de gebruiker de meeste overeenkomsten heeft. De politieke partijen in Drenthe hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kan de gebruiker in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat een politieke partij van een bepaald standpunt vindt. Ook kan de gebruiker partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Meer weten?

Meer weten over de provinciale verkiezingen? Kijk dan op de website daaromstemikop15maart.nl of op FacebookInstagram of Twitter.