Dorp Donderen krijgt eigen busverbinding


Op maandag 11 december 2023 kunnen reizigers voor het eerst gebruik maken van de nieuwe bushaltes in Donderen. Om dat te vieren werd er koffie, thee en wat lekkers uitgedeeld bij de bushalte aan de Oosterstraat in Donderen door raadslid Marcel Elzerman, wethouder Jelbrich Peters en gedeputeerde Henk Jumelet.

In het dorp Donderen zijn twee nieuwe bushaltes geplaatst. Deze zijn onderdeel van buslijn 109, Assen – Zernike Noord. Deze lijn bestaat al langer. Door werkzaamheden aan de Ring Zuid kreeg de lijn tijdelijk een andere route, onder andere door Vries. Deze tijdelijke route beviel goed, daarom is besloten de route zo te houden én om een halte toe te voegen in het dorp Donderen op verzoek van inwoners. De verwachting is dat vooral jongeren en ouderen gebruik zullen maken van de nieuwe bushaltes in het dorp.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Ik ben blij met deze extra voorziening voor inwoners van Donderen. Met een goede busverbinding houden we onder andere zorg en onderwijs bereikbaar voor iedereen.”