Extra miljoen voor Drentse bedrijven om energie te besparen


Het college van Gedeputeerde Staten stelt nogmaals 1 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB. Sinds 28 februari kunnen Drentse bedrijven bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een subsidie aanvragen als zij energiebesparende maatregelen gaan nemen. Het subsidieplafond is bijna bereikt en wordt verhoogd naar 2 miljoen euro.

Gedeputeerde Henk Brink: “Ik ben blij dat Drentse ondernemers investeren in het besparen van energie en ze de regeling weten te vinden. Inmiddels hebben 62 bedrijven een bijdrage aangevraagd en worden energiebesparende aanpassingen gedaan aan gebouwen en systemen. Vanuit het noodfonds energie willen we nogmaals 1 miljoen euro beschikbaar stellen om nog meer bedrijven te ondersteunen bij het structureel verlagen van hun energiekosten.”

Het aanvragen van de subsidie is goed en snel te regelen vertelt Henri Oosterveld van Tweehek-Recreatie uit Westdorp. De ramen en deuren in hun groepsaccommodatie krijgen een upgrade van enkel glas naar HR+++ glas. Oosterveld: “We waren al aan het kijken hoe we de accommodatie kunnen verduurzamen door het enkel glas te vervangen. Dankzij de subsidie kunnen we een extra stap zetten en alle ramen en deuren in een keer vervangen. Inmiddels is de bestelling verzonden en we hopen dat we voor de zomer klaar zijn.” Ondernemers die net als Tweehek-Recreatie energiebesparende maatregelen willen nemen, kunnen op de website van het SNN de mogelijkheden vinden en hier een subsidie aanvragen.

Meer weten?

De subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven met een fysieke vestiging in Drenthe. Er kan subsidie worden aangevraagd voor het (beter) isoleren van wanden, gevels of daken, de aanschaf van energiezuinige verlichting, ventilatie en verwarming of het toepassen van slimme en energiezuinige toepassingen. Maximaal 40% van de kosten worden vergoed. De subsidie bedraagt maximaal € 30.000,-.

Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Indien het subsidieplafond wordt bereikt, sluit de regeling en is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen. Alle informatie, voorwaarden en gesubsidieerde maatregelen zijn te vinden op de website van het SNN.