Regenboogweek 2022 in Drenthe


Vanaf zaterdag 8 oktober 2022 is er in Regenboogprovincie Drenthe weer een week lang volop aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit tijdens de Regenboogweek. Jezelf kunnen zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. De Regenboogweek vraagt ook dit jaar extra aandacht voor dit thema. Overal in de provincie zijn er activiteiten waaraan iedereen mee mag doen.

Drenthe is de eerste Regenboogprovincie van Nederland en maakt zich samen met de gemeenten al jarenlang sterk voor de veiligheid en sociale acceptatie van alle inwoners in de provincie. De jaarlijkse Coming Outdag op 11 oktober is hierbij een moment voor extra aandacht voor de LHBTI+ groep. Net zoals er extra aandacht is voor mensen met een beperking in de landelijke Week van de Toegankelijkheid (4 t/m 8 oktober) of voor mantelzorgers tijdens de landelijke dag van de Mantelzorg (10 november).

Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe!

In de Inclusie Agenda 2021-2023 van de provincie Drenthe ‘Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe!’ komen de thema’s Toegankelijkheid, Regenboog, Dementievriendelijk Drenthe, mantelzorg, vrijwilligerswerk en nieuwkomers samen. Ook de Drentse gemeenten en maatschappelijke organisaties maken zich hard voor een inclusieve Drentse samenleving waarin iedereen zich welkom voelt, mee kan doen en erbij hoort. Tijdens de Regenboogweek zijn er vanaf 8 oktober dan ook veel activiteiten waaraan iedereen mee mag doen. Overal hangen regenboogvlaggen in de vlaggenmasten om aan te geven dat er volop ruimte is om met elkaar het gesprek aan te gaan over de acceptatie en veiligheid van de LHBTI+ groep.

Overzicht lokale activiteiten Regenboogweek 2022

Activiteiten provincie Drenthe

  • Zaterdag 8 oktober: Kick-off project ‘De Veilige Kleedkamer’ tijdens gelijknamige symposium in DNK
  • Dinsdag 11 oktober: vlag hijsen voor ‘Coming Out day’
    Op deze dag is er extra aandacht voor de LHBTI+ groep (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele personen) en staat de vraag 'kun jij jezelf zijn?' centraal.
  • Vrijdag 14 oktober: Regenboogbijeenkomst tijdens FC Emmen – FC Volendam.