Provincie helpt inwoners bij energiebesparing in huis


Energie besparen is een ‘hot item’ vanwege de hoge energieprijzen. Provincie Drenthe wil inwoners daarbij helpen met adviezen en tips. Op donderdag 27 oktober kunnen inwoners van 20.00 uur tot 21.00 uur via YouTube een online-uitzending volgen hierover. In de uitzending vertellen deskundigen wat de mogelijkheden zijn voor besparing en welke subsidies beschikbaar zijn. Ook de subsidie voor isolatie voor inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum komt aan bod. Daarnaast houdt de provincie op vrijdag 4 november van 10.00 uur tot 18.00 uur een beurs in het provinciehuis, Gewoon zo! – Energie voor elke beurs.

In de hal van het provinciehuis geven ondernemers en kennisinstellingen informatie over de besparingen die inwoners meteen al thuis kunnen toepassen. Of je nu huurder bent of woningeigenaar. Ook zijn er energiecoaches aanwezig, die bezoekers op sleeptouw kunnen nemen langs oplossingen en ideeën.

Vooraf aanmelden

De toegang is gratis, maar iedereen die de beurs wil bezoeken dient zich wel vooraf aan te melden. Om iedereen voldoende te kunnen helpen zijn er tijdslots. Aanmelden kan door een formulier in te vullen dat te vinden is op de homepage van de website www.provincie.drenthe.nl.

Online-uitzending

De online-uitzending op 27 oktober is te volgen via

https://youtu.be/rIwZsiT8Ir0 (of scan de QR-code). Op de website van de provincie wordt op de dag van de uitzending ook een link geplaatst. Vragen kunnen tijdens de uitzending gesteld worden via whatsapp nummer 06 29 16 97 04.